Vi vil godt give en skattegaranti

Der må være en grænse for, hvor meget en borger kan betale i skat

Mange af de initiativer, som Frie Demokrater ønsker at sætte i gang handler om at hjælpe de fattigste og mest udsatte borgere i Danmark. Samtidigt mener vi, at menneskers velfærd er et fælles ansvar for alle, der lever i Danmark. Vi er dog imod, at de samlede velfærdsydelser stiger på sigt. Det undgår vi ved at reducere antallet af mennesker på overførselsindkomst.

Problemet i dag er bare, at det er en udbredt opfattelse i det politiske system, at vi bare kan piske folk i arbejde med lavere ydelser. Det kan vi ikke. Og vi har brug for erhvervslivets hjælp til at hjælpe ledige borgere tilbage på arbejdsmarkedet, selv i en periode med høj beskæftigelse.

Nu er der grænser for samfundssind hos de fleste. Og der er også en grænse for, hvor meget vi synes, det er rimeligt, at en borger i Danmark skal betale i skat.

Derfor vil vi gerne stille den garanti, at ingen skal betale over halvdelen af sin lønindkomst i skat. Og vi arbejder på, at vi kan sænke denne grænse ved at skabe et samfund, der har brug for færre velfærdsydelser gennem øget beskæftigelse og bedre sundhed i befolkningen.

For Frie Demokrater bliver et decideret skattestop aldrig en hellig ko. Og skattelettelser skal være velbegrundede i udgifterne i det offentlige og de konjunkturer, der er i samfundet. Det er godt at have en indkomst, så man er i stand til at dele sin velfærd med andre. Og det er godt at have en købekraft, så der både er plads til de nødvendige behov og lidt forkælelse.

Ingen skal betale mere end halvdelen af sin lønindkomst i skat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *