Ingen kandidat skal hænge i et træ

Respekten for naturen er afgørende for, at vi værner om den

Det er en tradition, at partier, der er opstillet til Folketinget, kommunalbestyrelserne, regionsrådene og EU-Parlamentet også hænger valgplakater op i tilknytning til valget.

Frie Demokrater er et grønt parti. Vi ønsker at værne om naturen og bevare naturen som en ressource for de mennesker, der lever i den. Derfor mener vi også, at det er respektløst at hænge valgplakater op i træer og levende hegn. I Danmark er der standere nok i form af lygtepæle og master til, at det burde være unødvendigt også at hænge sine valgplakater op i et vejtræ. Idet det ser ud til, at der er partier, der ikke forstår det, ønsker vi at lovgive på området.

Desuden ønsker vi, at valgplakater, bannere og lignende på privat grund skal overholde de samme regler for, hvornår materialet må sættes op, som plakater og bannere opsat på offentligt område. Men valgplakater skal stadigt være lovlige, som en del af traditionen omkring et valg.

I Frie Demokrater ønsker vi ikke at bruge traditionelle valgplakater. Vi ønsker at finde en mere miljørigtig måde at føre valkamp på, hvor vi får en stor synlighed på en mindre miljøbelastende måde. Vælgerne vil nok se en valgplakat ved et arrangement på byens torv og ved en valgdebat. Men det er også de plakater, der er.

Vi ønsker at følge med tiden. Og det er helt imod tidsånden at få fremstillet flere tusinde plakater, der blot ryger på genbrugspladsen dagen efter valget.

En etisk rigtig måde at hænge valgplakater op på landsbyens lygtepæle mens træet på den anden side af vejen holdes fri

Ét svar til “Ingen kandidat skal hænge i et træ”

  1. website Avatar

    Your blog is a wealth of information. I always learn something new from your posts. This one was particularly enlightening. Great job!blogpulse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *