Ja til et forbud mod afbrænding af religiøse og nationale symboler

Religionskritik er en væsentlig del af ytringsfriheden

For Frie Demokrater er ytringsfriheden en afgørende demokratisk ret. En del af denne ret er retten til at kritisere hellige skrifter og måden, som en religion udøves på. Samtidigt er det en demokratisk ret, at forsvare den religion, som den enkelte tror på.

Når der er mennesker, der afbrænder religiøse eller nationale symboler, gør det for at provokere og gøre tilhængere af en bestemt religion eller personer, der stammer fra et bestemt land, vrede, er det en anden sag. Så kan det sammenlignes med en voldelig handling, der har til formål at omstyrte vores samfund. Det kan vi som samfund ikke accepteres.

Beskyttelsen af religiøse og etniske mindretal ligger Frie Demokrater meget på sinde. Derfor tilslutter vi os også en lovgivning, der forbyder afbrænding af religiøse og nationale symboler. Det gælder ved et hvert offentligt møde eller ved lukkede møder, hvor en forenings medlemmer deltager.

Der må være grænser for, hvor meget en enkelt person eller en lille kreds af personer kan skade Danmarks omdømme og sikkerhed.

Frie Demokrater kommer heller ikke i et dilemma i forhold til tilslutningen af denne lov og vores holdning til de såkaldte muhammedtegninger. Det var lovligt at bringe tegningerne. Men det burde aldrig være sket.

Det burde være forbudt at afbrænde Dannebrog i alle lande. Derfor brænder vi heller ikke andre landes flag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *