Der skal være plads til fastligger-campingpladser

Der skal både være campingpladser til ferie og til bolig

Camping er én af flere ferieformer. Og for mennesker, der har været på en campingplads, ved, at der er en særlig stemning hos campingfolket af fællesskab og afslapning.

For nogle er en campingvogn også et hjem. Det skal der være mulighed for. Frie Demokrater er dog ikke for en generel liberalisering af campinglivet. Det skal fortsat være ulovligt at campere uden for afmærkede områder af hensyn til naturbeskyttelse.

Lige nu ser det ud til, at det at bo på en campingplads lovgivningsmæssigt er i en gråzone. Det skal det ikke være. Derfor skal der gives den enkelte campingplads mulighed for at søge om at have et vist antal fastliggerpladser. Kravet er, at fastliggerpladserne er forsynet med et synligt nummerskilt og at der er toilet- og bademuligheder i nærheden af campingvognen. Disse faciliteter skal naturligvis også kunne bruges af turister.

Fastliggerpladser, der ikke er lejet ud, skal naturligvis kunne udlejes til almindelige turister. Men ellers er der ingen begrænsning for, hvor længe en fastligger kan bo på en helårsplads.

Det er naturligvis vigtigt, at antallet af de pladser, der får bevilling som fastliggerpladser bliver tilpasset efter behovet. Og hvis en campingplads i længere tid har ubesatte helårspladser, kan bevillingen reduceres eller helt tages fra campingpladsen.

Målet er naturligvis at få et rimeligt forhold mellem de almindelige pladser, der kun bruges i kortere tid, og helårspladser, så der både er plads til camping, som en attraktiv ferieform og til beboere, der vælger campingpladsen som deres hjem.

Selv om muligheden for helårspladser øges, skal der stadig være plads til feriecampister

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *