Slaveriet er kun afskaffet officielt

Slaveriet blev officielt afskaffet i Danmark i 1803. Alligevel sker der hver dag en omfattende menneskehandel i Verden, i Europa og i Danmark.

De officielle statistikker siger, at 76 personer i 2013 blev handlet til Danmark, heraf 58 kvinder til prostitution. Det reelle tal er sandsynligvis en del højere.

Kvinderne bliver typisk rekrutteret i deres hjemlande af menneskehandlere, der lokker kvinderne med et godt job til en høj løn i et land i Vesteuropa. Når kvinden har accepteret dette tilbud, oplever hun, at alle hendes rettigheder bliver taget fra hende.

Kvinder bliver spærret inde i små værelser, hvor de bliver gjort klar til et liv i Vesten, hvor de skal leve af prostitution. Hvis kvinderne ikke frivilligt går med til deres nye skæbne, bliver de slået og voldtaget, indtil de er så nedbrudt, at de ikke kan se anden udvej end at føje deres ejer.

Det er ejeren, der har den unge kvindes pas. Og det er ejeren, der overdrager passet til den person, der bliver hendes nye ejer i det land, som hun kommer til.

Kvinden skal selv sørge for rejsen til sit nye land. Det betyder i praksis, at hendes ejer køber en flybillet, som hun skal låne til af sin ejer. Når hun er kommet til sit nye land, skal hun begynde at betale det lån tilbage, som hun fik hos sin gamle ejer, samtidigt med, at den nye ejer tager sig godt betalt for formelt at stå for kvindens liv og sikkerhed.

Kvinden bor illegalt i Danmark. Hvis hun bliver sendt hjem risikerer vi imidlertid, at den person, der oprindeligt solgte hende, står i lufthavnen og er klar til at sende hende til et nyt Vesteuropæisk land i løbet af få dage.

Bedre vilkår for frivilligt prostituerede vil også hjælpe trafficking-ofre

Trafficking-ofre ender ofte på bunden af hierakiet. De har ikke de samme muligheder, som de fleste prostiturede har, til at udøve deres erhverv under nogle rimelige forhold.

Derfor vil det være en stor hjælp, hvis vi sikrer de prostituerede i Danmark nogle minimumsrettigheder i forhold til, hvordan prostitution i Danmark udøves som erhverv.

Disse rettigheder vil bl.a. indebære, at det er umuligt at sælge sex via gadeprostitution. Derfor vil det blive en dårligere forretning for købmændene af sexslaver at hente kvinder til Danmark. Samtidigt giver det Politiet nogle redskaber, hvor de kan beskytte prostituerede, der udøver deres erhverv under ordnede forhold, men samtidigt kan være med til at fjerne kvinder fra gaden.

Desuden vil det være rimeligt, om kvinder der er kommet til Danmark som sexslaver, får permanent opholdstilladelse af sociale årsager. Hvis vi vil gøre noget mod vor tids slaveri, nytter det ikke at eksportere problemerne til Tyskland, Holland eller andre lande i Vesten.

Vi kan frigive slaver i Danmark. Vi skal være stolte af hver eneste sexslave, som vi hjælper.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Please reload

Please Wait